In balans geeft een flow van heerlijke energie!

In balans geeft een flow van heerlijke energie!
February 5, 2021 No Comments Balans nancy.bakker@live.com

Ken je dat? Je hebt lekkere energie en je hebt energie waar je leeg van loopt. Ik zit nu in een flow van die heerlijke energie. Hoe vind je die balans in heerlijke energie en die waarvan je leeg loopt? Nu met het thuisonderwijs is het soms weer even zoeken naar die balans. En ik moet toegeven dat ik hem nu heb gevonden.

Ik plan het streng

Die dag voor mijn interim communicatieopdracht. En die dag voor de coaching van volwassenen en het begeleiden van (jong)volwassenen die hun eigen assistentiehond opleiden. Tijdens de eerste lockdown had ik meer frustratie. Ik wilde er én voor mijn kinderen zijn én voor mijn opdrachtgever. Mijn cliënten had ik tijdens de eerste lockdown ‘on-hold’ gezet. Dit omdat we toen nog helemaal niets wisten van het virus.

Je kunt niet alles!

Maar er volledig zijn voor mijn kinderen én er volledig zijn voor mijn opdrachtgever dat lukt natuurlijk niet. Gelukkig werkte ik niet full-time en kon ik het zo plannen dat ik de ochtend mijn kinderen met hun schoolwerk kon begeleiden en de middag dan aan de slag kon voor mijn opdrachtgever. Die balans werkte gelukkig beter.

In balans geeft een flow van heerlijk energie!

Nu heb ik nog meer dan toen de balans te pakken. Ik zit in een heerlijke flow. Ik ben moe, maar voldaan zoals dat heet. Want aan het einde van de week ben ik echt wel moe, maar het voelt goed. Ik heb het idee dat ik mijn tijd goed kan verdelen over alles wat nu mijn aandacht vergt. En het weekend: dat is van mij! Gewoon helemaal niks! Nou ja, behalve de geëigende opruim- en schoonmaakperikelen. En ik ben hier streng in. Eerst liet ik dat nog wel eens door elkaar lopen. Toch maar even die afspraak met een cliënt in het weekend, omdat het door de week niet meer te plannen was. Maar nee: hier heb ik van geleerd. Het weekend is echt voor ontspanning. Zeker nu met het thuisonderwijs wat, ondanks dat mijn kinderen redelijk zelfstandig zijn, toch wel wat werk kost. ’s Ochtends de jongste “opstarten” met spullen klaarleggen en het schema uitleggen. En tussendoor helpen met vragen en de wat moeilijkere opdrachten, zoals begrijpend lezen en een opstel schrijven, samen met de oudste. Ik ben ook erg blij met de hulp van mijn nichtje, die op de Pabo zit en een paar ochtenden per week komt helpen. Dat geluk heb ik dan wel weer!

Ik geniet van de afwisseling in de coaching en begeleiding en van het uitpluizen van alle verbanden die bij de communicatieopdracht komen kijken. Ik word hier blij van! Uiteraard moet dit geen jaar duren. En de balans zou nóg beter zijn als de kinderen weer naar school gaan.

Alleen het feit blijft: we moeten het er voorlopig mee doen! En dan kun je dat beter maar zoveel mogelijk in balans doen en die dingen doen waar je energie van krijgt!

Heb jij het gevoel uit balans te zijn? En wil je hulp bij het weer in balans komen en in de juiste flow zitten? Neem dan vandaag nog contact op!

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *